My name is Musi

My name is Kokorka

понеделник, 13 декември 2010 г.

7 глигана отстреля

7 глигана отстреля 51-ва дружинка от кв. “Ораново” в Симитли

Днес,13 декември 2010

51-ва дружинка от кв. “Ораново” в Симитли отстреля 7 глигана

Въпреки рекордната слука авджиите не успяха да повторят собственото си постижение от 8 повалени диви прасета

Макар и с отстреляни 7 глигана, елитната 51-ва ловна дружинка от кв. “Ораново” в Симитли не можа да подобри собствения си рекорд, поставен преди години - 8 трофея за един излет. Първенец в лова бе граничният полицай Мирослав Ангелов, който отстреля с точния си мерник 4 глигана, след него се нареди митничарят Илчо Цветанов с 2 трофея, а синът му Антон след 3-километрова гонка с дивите прасета с помощта на ловните кучета майсторски повали 1 глиган.

В 51-ва ловна дружинка отскоро съществува надпревара между старите и младите авджии и до момента “старите пушки” отстъпват челното място на новобранците. В края на ловния излет задружно с вицове и песни авджиите разделиха късметлийския улов.

На първо място по най-много отстреляни глигани в 51-ва ловна дружинка до момента се нарежда собственикът на транспортна фирма Емил Манчов, на когото обаче късметът тази година изневерява и попада само на лисици. Авджиите от кв. “Ораново” с честите банкети по случай успешния улов са спечелили прякора Дружинката на банкетите в Симитли.

ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт