My name is Musi

My name is Kokorka

неделя, 28 март 2010 г.

Това се случва днес !

Изверг на име А.... отряза краката на Мима !

Публикувано от Мариана Атанасова на мар 28th,2010

А.... е човек, Мима е куче. Това се случва днес. Утре същият този А.... може да посегне върху крайниците на някое дете, защото го дразни, или просто така, за удоволствие.

Знам, че ще е крайно, но не мога, просто не мога да си замълча, не мога да не си задам въпроси, на които отговор няма, не защото са трудни, а просто защото така сме свикнали – да сме толерантни и търпеливи. Докога ще търпим разни А........ да изтезават животните ни и да се гаврят с държавата?



Съвсем безпристрастно ще напомня за прободената със стрела котка във Русе. Извършителите са български тийнейджъри. Животното в момента живее в Германия. Спасено е от д-р Катерина Маркова и сдружение „Германо-Българска помощ за животните“.

Има една максима, в която се казва, че „Няма по-добри човеци от кучетата и няма по зли кучета от човеците!“. Човек, който е агресивен към животните не е добър и никога не може да бъдеш сигурен, че утре няма да посегне и на някое двукрако. Факт е, че законът за защита на животните в България трябва да бъде променен. А.... ще отнесе само някаква глоба, евентуално. За съвсем кратко време групата „ЗАТВОР ЗА КОПЕЛЕТО ОТРЯЗАЛО КРАКАТА НА КУЧЕТО В ДРЯНОВО“ във facebook събра около 80 000 привърженици. И продължава да расте. Телевизиите няма да отразят тази online активност, заради думичката „копеле“. „Сериозните“ медии – също. Но фактите са факти – много са онези, които мислят като мен. А.... А...... не е просто неизвестен извършител и стореното от него не е просто злодеяние, а престъпление. Друг е въпросът как обществото ни ще реагира и какви ще са последствията от това.

http://razkritia.com / PETA Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт