My name is Musi

My name is Kokorka

вторник, 23 март 2010 г.

Лъв,маймуна и таралеж бяха конфискувани в понеделник от частен хотел в град Мелник !








Спасиха от робия лъв, маймунка и таралеж !

Отглеждали ги като атракция в мелнишки хотел !

Лъв, маймуна и таралеж бяха конфискувани в понеделник от частен хотел в град Мелник.

Акцията е проведена от служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Благоевград и с помощта на специалисти от международната организация за защита на животните „Четири лапи”.

Животните са били отглеждани незаконно в хотела. Четиригодишната лъвица Афродита живеела в клетка на двора и изпълнявала функцията на атракция за гостите на хотела.

Според вече бившите й собственици е внесена от Словакия, но е твърде вероятно и да произхожда от Африка.

Тя е била отглеждана заедно с маймунка гвенон и европейски таралеж.

Състоянието на животните е добро, с изключение на това на маймунката, чиято опашка е откъсната и ще се наложи операция.

За да бъде преместена, Афродита бе упоена, след което бе откарана в зоопарка в София. След един месец тя ще бъде изпратена в парка за големи котки Лайънсрок в Южна Африка, който се стопанисва от „Четири лапи”.

Макар отглеждането на големи котки да е абсолютно забранено, а в някои случаи и наказуемо със затвор, на практика досега не се е стигало до налагане на сериозни санкции, обясни Димитър Иванов от „Четири лапи“.

„Причината от една страна е в характерните особености на собствениците на животните, които в повечето случаи са влиятелни и заможни личности, а от друга – в невъзможността на държавата да осигури настаняването на животните в зоопаркове или спасителни центрове.

Ние предложихме помощта си, като ще поемем всички разходи по транспортирането и отглеждането на Афродита в нашия парк за големи котки в Южна Африка. Там тя ще може да живее в максимално близки до естествените условия. Това е най-доброто за нея”, допълни той.

Peta Bg Times

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт