My name is Musi

My name is Kokorka

събота, 8 януари 2011 г.

Кучетата и котките са признати за законни наследници на стопаните си в Масачузетс

Кучетата и котките са признати за законни наследници на стопаните си в Масачузетс

08 януари 2011

Бостън. Губернаторът на американския щат Масачузетс Девал Патрик подписа закона за домашните любимци, който регламентира правата им за наследство след смъртта на стопаните им, съобщи офисът на губернатора, цитиран от РИА Новости.
Законът предвижда, че котките и кучетата получават законни права за наследство, ако са споменати в завещанието на собствениците си. Стопаните могат да определят човек, на когото да бъде поръчано попечителството над домашните любимци и попечителят има право да се разпорежда с оставената сума в интерес на четириногите.
Масачузетс не е първият американски щат, който приема закон в защита на интересите на стопаните и техните питомници. За прецедент послужи скандално известното завещание на милиардерката Леона Хелмсли, която през 2007 г. остави 12 милиона долара на своята любима малтийска болонка Трабъл.
Завещанието на бившата собственичка на нюйоркския небостъргач Емпайър Стейт Билдинг предизвика искове от страна на нейните двуноги наследници, които успяха да орежат наследството на болонката до два милиона долара. Съдът реши, че тази сума е напълно достатъчна за благополучното съществуване на любимката на покойната Хелмсли.

иаф / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт