My name is Musi

My name is Kokorka

петък, 14 януари 2011 г.

Неустоимата Хайди

Неустоимата Хайди

Кривогледата медийна звезда

Кривогледата медийна звезда

Тя се казва Хайди, има наднормено тегло и е... кривогледа. Което не са идеалните предпоставки за придобиване на свръхизвестност, но опосумът от Лайпцигската зоологическа градина вече е на път да счупи доста рекорди...

Хайди има собствена песен, собствен телевизионен сериал и над 100 хиляди фенове във Фейсбук, с което надминава по популярност федералната канцлерка Ангела Меркел. Това е поредното потвърждение на факта, че германците са в състояние да се прехласват по животните в зоологическите си градини, особено ако са малки, сладки и имат някаква особеност. Най-новата им любов сега е опосумът Хайди от зоопарка в Лайпциг, който само за дни се превърна в истинска медийна звезда. След бялото мече Кнут и октопода Паул сега дойде ред на Хайди, която умилява с кривогледите си очи и потрепващите мустачки.

И песни пеят за нея...

Кривогледството й се дължи на излишни тлъстинки

Кривогледството й се дължи на излишни тлъстинки

Славата застига Лайпцигската зоологическа градина напълно изненадващо. Само гледачът на Хайди Михаел Ернст бил убеден още при първия си контакт с животното, че ще стане звезда. И се оказал напълно прав: непосредствено след първата си поява по телевизията опосумът тръгва стремително по стъпките на бялото мече Кнут. Тутакси почват и песни да пеят за него, а една фабрика в Саксония вече е пуснала на пазара и плюшени двойници на Хайди, за които запитвания има от цял свят.

Всичко започва през декември с един телевизионен репортаж за Лайпцигския зоопарк, в който се мярка и Хайди. И незабавно се превръща в звезда. Подобно на случая с изоставения от майка си мечок Кнут, и историята на Хайди е донякъде тъжна - отгледаната в резерват за диви животни в Америка, Хайди е доста по-дебела от нормалното. Именно тлъстинките са оказали натиск върху очите, откъдето се е получило кривогледството.

Поради това ветеринарите са предписали строга диета на Хайди, но не се знае до какъв точно ефект ще доведе принудителният глад. Но както си е кривогледа, Хайди среща одобрение от най-висши инстанции. Правителството на провинция Саксония я взе за модел на електронните си поздравителни картички за новата година. Картичката е разпратена над 1.500 пъти. "Радваме си, че така сме допринесли за популярността на зоопарка в Лайпциг", казва говорителят на правителствената канцелария в Саксония.

Опосум за милиони

Хайди от плюш

Хайди от плюш

"Оригиналът" ще бъде достъпен за широката публика едва от 1 юли, когато в Лайпциг ще бъде открит новият тропически отдел на зоопарка. Дотогава обаче делникът на Хайди може безпроблемно да бъде проследяван в интернет. Експертите по маркетинг отсега изчисляват, че опосумът има потенциал за милионни печалби чрез рекламни кампании - благодарение на феномена, че животните с някаква особеност са в състояние да постигат огромен емоционален ефект.

АГ, Б. Михайлова, В. Шопов


дв / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт