My name is Musi

My name is Kokorka

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Рускиня замрази котката си

Рускиня замрази котката си, чака бъдещето да я съживи

20.01.2011

Диана се бръкнала с 250 000 рубли (6250 евро)

След като изгубила любимата си котка, която починала от рак, 22-годишна московчанка се надява да я съживи с помощта на нанотехнологиите на бъдещето.

Потресена от смъртта на 13-годишния си любимец, Диана Степанова я крионирала в научен център, за да я съживи след години.

„Ще мине съвсем малко време, науката ще направи нови открития. Тогава Филя ще бъде размразен и ще го излекуват от рака. И той ще бъде отново с мен“, с надежда казва рускинята пред Life News.

„Диана е напълно права. Процедурата по криониране ще даде възможност да се изчака учените да се научат да побеждават нелечимите заболявания като рак и ще могат да връщат към живот скъпите за нас хора и животни“, казва генералният директор на фирма „Криорус“ Малерия Удалова.

„Нито един холивудски романтичен филм не може да опише тази котка и нашите отношения. Филя беше специален – разбираше човешкия език, преживяваше нещата заедно с мен, както никой друг не е правил това. Всичко беше изписано на муцунката му и той, а не родителите ми, ме възпитаваше от ранно детство“, разказва Диана.

В отчаянието си и шока след смъртта на котката Диана се натъкнала в интернет на съобщение за науката крионика и информация, че в Москва срещу заплащане тялото на близък човек или животно може да бъде запазено за стотици години, докато учените се научат да ги съживяват и лекуват.

На 2 януари Филя бил кремиран и станал втората котка, замразена в Русия, докато дойдат по-добри времена.
„Всичко ми струваше 250 000 рубли (6250 евро). Ще ги изплащам разсрочено. И досега имам чувството, че Филя не е умрял, а е заминал задълго. Ще чакаме“, казва московчанката.

днес.бг / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт