My name is Musi

My name is Kokorka

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Котарак бе призован за съдебен заседател

Котарак бе призован за съдебен заседател

20.Януари 2011,брой 16

Съобщение един котарак да се яви в съда, за да участва в дело като съдебен заседател, бе получено в семейството на Гай и Ана Еспозито, адресирано до домашния им любимец Сел. Пазителите на Темида в Бостън, щата Масачузетс, подчертали, че недоброто познаване от котарака на английски език не го освобождава от задължението му. В пристигналия документ се подчертава, че Сел трябва да изпълни гражданския си дълг и да се яви в съда на 23 март.
Според местните закони само по 10 причини може да бъде отхвърлена кандидатурата за съдебен заседател. Но се оказало, че Сел Еспозито не страда от опасни болести, не е на преклонна възраст, а също така няма непогасени заеми, което го превръща в идеалния кандидат.
"Как ще им отговори, когато го попитат дали подсъдимият е виновен? С "мяу"?", чуди се собственикът на Сел. Семейството подало молба котаракът им да не бъде съдебен заседател. Но служителите на Темида сметнали този довод за несъществен и отхвърлили молбата. По-късно обаче чиновниците осъзнали комичността на случилото си и оттеглили съобщението. В замяна на това изпратили второ - този път до стопанката на котарака.

вду / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт