My name is Musi

My name is Kokorka

сряда, 12 януари 2011 г.

Кривоглед опосум стана поредното животно знаменитост




Кривоглед опосум стана поредното животно знаменитост в Германия

12 януари 2011

Снимка: www.cbsnews.com

Тя е на средна възраст, със сив косъм и стои будна по цяла нощ. Кривогледият женски опосум Хайди е поредната медийна сензация в Германия, а дори още не е дебютирала в изложението на зоопарка в Лайпциг, съобщи Ройтерс.

Хайди е поредният ВИП в серията от животни национални любимци. Тя предизвика вълнение във "Фейсбук" и има група от 80 000 почитатели. За нея има песничка в "Ю тюб" и скоро ще бъде пусната и като плюшена играчка. Хората обаче няма да могат да я видят до юли, когато зоопаркът отваря своето изложение на тропически животни.

В зоологическата градина си нямаха представа в каква знаменитост ще се превърне Хайди, когато пристигна от Дания през май заедно със сестра си Найра и един мъжкар. "Сензацията "Хайди" е неочаквана и непланирана - заяви говорителят на зоопарка в Лайпциг Мария Сайгебарт, - страхотно е, че има такъв интерес, но ние нямаме нищо общо с медийното вълнение."

Хайди за първи път се появи във вестник "Билд" преди около месец. Вече е сигурно, че ще има опашка за билети, за да я видят, но зоопаркът не мисли да променя плана на своето изложение. "Разбираме, че тя е знаменитост и много хора искат да я видят, но няма да променяме замисъла на изложението - каза Сайгебарт, - тя е просто едно от многото животни."

Опосумката е поредното любимо животинче на германците в последните години. Особено забележителни преди нея бяха белият мечок Кнут от зоологическата градина в Берлин и вече починалият октопод Паул от Оберхаузен.

Кнут стана международно известен, след като се наложи да бъде отгледан от хората, защото майка му го отхвърли. Берлинският зоопарк спечели през 2007 година 1 милион евро от продукти, посветени на него.

Октоподът Паул пък стана интернационална сензация през миналото лято, когато точно предвиди всички резултати на Германия на Световното първенство по футбол и на финала правилно посочи Испания за шампион.

Сега изискванията за информация относно Хайди са толкова многобройни, че зоопаркът се принуди да отдели пространство на сайта си за отговори. Често се пита защо тя е кривогледа. Служителите на зоопарка смятат, че причината е грешна диета, докато е била малка. Вследствие на това зад очите й са се натрупали мастни депа. Това не й причинява болка и не носи риск за здравето й - уточниха от зоопарка. Според тях влошеното зрение не е проблем за Хайди - като нощни животни опосумите разчитат много повече на обонянието си, отколкото на очите.

екип нюз / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт