My name is Musi

My name is Kokorka

понеделник, 18 април 2011 г.

Изложбата „Котките” на Айнур Пехливанлъ



Министър Вежди Рашидов ще открие изложбата "Котките"

18 април 2011

София. Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие днес, 18 април, от 18:00 ч. в галерия „Средец” на Министерството на културата изложбата „Котките” на Айнур Пехливанлъ, съобщиха от Министерство на културата. Гостите на експозицията ще могат да видят над 40 платна, рисувани с пастел, в които главни герои са котките. Авторката обещава да изненада ценителите и с няколко картини живопис, които е подготвила в последния момент.
Айнур Пехливанлъ е родена през 1952 г. в Анкара, където прекарва своето детство и продължава да живее и сега. Учи изкуство в ателието на известния турски художник Кайхан Кескинок.
Посещавала е България три пъти, като е представяла самостоятелни изложби в София и Варна, включително и в най-старата частна галерия в София – „Арт 36”. Авторката е участвала в няколко съвместни и четири самостоятелни изложби в Анкара, Истанбул и Кония. Г-жа Айнур Пехливанлъ е един от основателите на „Група 16”, която обединява приятели на авторката от ателието на Кесинок. Айнур Пехливанлъ е също и един от членовете на асоциацията „Средиземноморски жени - художници”. През 2005 г. тя създава стенописи като част от Културния фестивал в Мугла.

иаф / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт