My name is Musi

My name is Kokorka

сряда, 13 април 2011 г.

За жестокост към гръбначно животно - затвор до три години и глоба от 1000 до 5 000 лева

До 5 години затвор за боеве с кучета

13 април 2011

София /КРОСС/ С лишаване от свобода до 5 години и глоба от 1000 до 10 000 лева ще бъде наказван всеки, който организира боеве с животни. Това решиха депутатите като приеха окончателно промени в Наказателния кодекс, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Ако деянието е извършено повторно, боевете се снимат или на тях присъстват деца, глобата е в размер от 5 000 до 10 000 лева.
Само депутатът от Коалиция за България възрази срещу новия текст в кодекса, защото според него става въпрос за фалшив хуманизъм. Оправихме хората, сега ще оправяме кучета. Щом като сте толкова големи хуманисти защо не забраните боевете между хората, защото не е само боксът, има и свободни боеве и то не само между мъже, а и между жени. Има тежки увреждания при тях, но няма да ги забраним, защото там има милиони, залагания се въртят. Ами боевете между животно и човек и пак пари, всичко е пари, обърна се той към депутатите.
Той ги обвини, че се занимават с този въпрос, за да „измият гузната си съвест”.
Иван Иванов от Синята коалиция настоя за по-тежки наказания, когато боевете между кучета са организирани от полицаи. Според него повечето от нелегалните боеве се организират от служители на МВР.
Парламентът реши още, че всеки, който убие или прояви жестокост към гръбначно животно и след това то нарани човек, ще се наказва със затвор до три години и глоба от 1000 до 5 000 лева. Същото наказание заплашва и стопаните на животни, които не полагат достатъчно грижи за тях.

ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт