My name is Musi

My name is Kokorka

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

Хванаха се за косите,заради кучето Мима с отязани лапички

Мима стана куче касичка

Настойничката иска да си върне осакатеното животно заради 8 хил. в сметката й

Кучето Мима от Дряново, което доби не само национална, а и международна популярност, стана касичка. В Районния съд на Добрич тръгна дело за правата над 5-годишното животинче, чиито лапи бяха отсечени. Новите му стопани в Германия възстановиха крачетата след операции с протези. Адвокат Виолета Добрева от Русе иска да си върне Мима, на която се води настойник, защото в сметката на името на животното има постъпили 8 хил. долара дарение от САЩ. Срещу нея в съда се изправи зам.-председателят на "Германо-българска помощ за животните" Мария Великова, която пред медиите заяви категорично, че адвокат Добрева иска да си върне кучето, за да може да изтегли парите. Великова твърди, че адвокат Добрева е случаен осиновител на Мима, след като дружеството е пратило кола с хора да приберат животното за лечение и осиновяване. При издаването на паспорта на Мима адвокатката е направила документа на свое име и е обявила и дарителска сметка, поясни още Великова.
На 14 март ще продължи съдебният спор за правата върху Мима, когато съдията по делото ще разпита двама свидетели, поискани от адвокатката.
Случаят с отрязаните от неизвестен досега изверг лапи на Мима доби чрез медиите и интернет огромна популярност. Животинката стана и повод за кампания за криминализиране на насилието над животни.
Виржиния Георгиева

вст / ПЕТА Бг Таймс

Още:
Линч за изверга,отразал лапите на кучето Мима в Дряново !

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт