My name is Musi

My name is Kokorka

неделя, 22 август 2010 г.

Нова група бездомни животни - кучета и котки - от София е отпътувала при осиновители

Едно от осиновените кучета. Снимка: Animal Rescue Sofia.

Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия

Четириногите са от приютите в Долни Богров и Сеславци

Нова група бездомни животни - кучета и котки - от София е отпътувала при осиновители в Австрия и Холандия, съобщиха от неправителствената организация Animal Rescue Sofia /ARS/.

Доста от животинките са с някакъв здравословен проблем – без крак, слепи, със сърдечни заболявания. Осиновени са от столичните приюти – този в Долни Богров и Сеславци.

За да бъде приютът в Долни Богров наистина европейски и за да има храна за животните в Сеславци, организацията продължава да събира дарения и да търси доброволци.

На бъдещите осиновители от Animal Rescue Sofia припомнят, че животните отиват при новите си стопани кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и с европейски паспорт.

В приютите може да намерите не по-малко красиви и добри животни от тези в зоомагазините, казват още природозащитниците.

Animal Rescue Sofia е неправителствена организация, която обединява усилията на професионалисти и доброволци - предимно млади хора.

Целта им е хуманното и ефективно изпълнение на кастрационните програми в страната, както и подобряване на условията в общинските приюти из цяла България.

Работи се за промяна на нагласите и по-добра информираност на обществеността за законните и хуманни методи за решаване на проблема с бездомните кучета.

Освен основния персонал, състоящ се от двама лекари, двама ветеринарни техници и двама гледачи, в приюта в Долни Богров има екип от доброволци, които работят безвъзмездно по график.

Те не само се грижат за животните в приюта, но често им се налага да помагат на кучета в беда - пострадали или застрашени от насилие.

Всички средства на организацията идват от доброволни дарения. Ако искате да станете доброволец или да си осиновите животно, можете да получите всякаква информация от сайта на Animal Rescue Sofia.

ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт