My name is Musi

My name is Kokorka

четвъртък, 17 март 2011 г.

Най-скъпото куче в света струва около 1 милион паунда (1,15 млн. евро)

Най-скъпото куче струва 1,15 млн. евро

Публикувано от redaktor на март 16,2011 · Коментирай

Най-скъпото куче в света струва около 1 милион паунда (1,15 млн. евро).

Тибетски мастиф с червена козина беше продаден за 10 милиона китайски юана (945 000 паунда). Кучето Хонг Донг било купено от бизнесмен от Северен Китай. Диетата на Хонг Донг съответства на цената му – пилешко и говеждо месо, подправени с морска краставица и морски охлюви. Възрастните екземпляри от тази порода достигат до 130 кг.

Високата цена на кучето показва, че червеният тибетски мастиф се превръща в символ за висок социален статус в Китай. Не само защото червеното се смята за цвета на късмета, тибетските мастифи са считани за свещени животни, които благославят собствениците си със здраве и сигурност. Тибетците вярват, че кучетата имат души на монаси и монахини, които не били достатъчно добри, за да се преродят в хора или да отидат в Шамбала, небесното царство.

Сред собствениците на такива кучета са били кралица Виктория, крал Джордж IV и Чингиз Хан, който включил 30 000 такива кучета в армията си при опита си да завладее Западна Европа. До момента най-скъпото куче в света беше тибетския мастиф Ред Лайън (Червен лъв), който миналата година беше продаден за 915 000 паунда.

http://panair.segabg.com / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт