My name is Musi

My name is Kokorka

вторник, 20 юли 2010 г.

Казанлъчанин опитоми лисица почти като Малкия принц в култовия роман-приказка на Екзюпери

Казанлъчанин опитоми лисица Кумицата живее в двора му, хапва локумени вафли

вторник,20 юли 2010

Стара Загора

Казанлъчанин опитоми лисица почти като Малкия принц в култовия роман-приказка на Екзюпери. Трийсет и три годишният Светослав Петров разказва необикновената история в днешния брой на старозагорския всекидневник „Новината”.

Неочакваната гостенка започнала да се навърта около виличката му в местността „Старите лозя” край Казанлък по-миналата зима. От няколко години Светльо живеел сам постоянно тук. В началото двете му кучета посрещнали Кума Лиса с яростен лай и я прогонили. Тя обаче продължила да навестява вилата и да търси сближаване с новия си приятел.

Веднъж пред очите му Лиска се шмугнала под пейката пред вилата. Светльо започнал да и оставя отвреме-навреме отпадъци от трапезата, а понякога и месце от порциона на кучетата. Включил в менюто и локумени вафли, които се оказали любимо лакомство на кумицата.

Постепенно и шаровците свикнали с нея и спрели да я лаят. Успокоена Лисана си направила и дупка в съседство с вилата и често са разхождала из двора, а понякога полягала и на сянка под приятелския поглед на Светло.

Тази пролет той с изненада разбрал, че тя има и потомство – малко лисиче, с което на няколко пъти идвали на гости. Казанлъшкият принц все още не смеел да опитоми съвсем рижавата си приятелка. Те все още си „говорели” на 2-3 м разстояние един от друг. Приятелите на Светльо, който е заклет ерген, често го задявали как ще погледне бъдещата му избраница в живота на това необикновено приятелство.

Матей Бонев

иас / ПЕТА България

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт