My name is Musi

My name is Kokorka

събота, 20 ноември 2010 г.

Изложби на котки в Националния музей „Земята и хората"

Снимки:ПЕТА Бг Таймс.

Котки "за всеки вкус" показват в музей "Земята и хората"


От голи до дългокосмести – котки за всеки вкус, за всеки любител, са изложени през уикенда в Музея "Земята и хората", предаде репортер на БГНЕС.

Най-екзотични естествено са голите канадски сфинксове. Могат да бъдат видени още симпатичните къдрави котки девон рекс, късокосмести персийки котки. Истинска атракция за любителите е мейн куун – породата на най-големите котки. Мъжките екземпляри достигат до 14 кг. Интересни са и пухкавите регдоли, които имат чудесни сини очи. 145 са участниците в днешната фелиножка изложба, организирана по повод 15-годишнината от полагането на фелинологията у нас. Има гости от Турция, Сърбия и Румъния. Цените на развъдните животни са доста високи. По-масовите породи са на цени от 300-400 лв. Според Камелия Босилкова, председател на Федерацията по фелинологията, за тези 15 години хората не само са се влюбили в котките, а вече започват да работят с тях. У нас вече има над 30 действащи развъдници с различни породи котки. Българските любители предпочитат късокосместите котки, защото "са по-лесни за поддръжка". /БГНЕС

София / България

:::

Изложби на котки в Националния музей „Земята и хората"

20 ноември 2010

София /КРОСС/ Днес и утре в Националния музей „Земята и хората" ще се състоят XXV и XXVI международни изложби на котки. Изложбите ще бъдат отворени от 10 до 17.30 ч.

PETA Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт