My name is Musi

My name is Kokorka

вторник, 30 ноември 2010 г.

Директорът на РЦЗ д-р Анатоли Тачов уби вълк единак

Директорът на РЦЗ д-р А. Тачов гордо позира с убития вълк, който той застреля с два точни изстрела

С два изстрела здравният шеф д-р Анатоли Тачов уби вълк единак

Днес,30 ноември 2010

Пастирят Васил Гаврилов: “Този звяр ни тормозеше от 2 години, изяде кон и няколко телета”, бизнесменът В. Николов се бръкна 20 лв. да благодари за премахнатата заплаха над фермата му

Директорът на Регионалния център по здравеопазване в Благоевград д-р Анатоли Тачов застреля на последния ловен излет през уикенда вълк-единак. Здравен шеф №1 ловува с 43-та дружинка на благоевградското село Логодаш, с отговорник Антон Малешевски. В последната пусия за деня на мушката на опитния ловец А. Тачов попаднал звярът и докторът без капка страх с два точни изстрела го повалил. Хищникът тежи 50 килограма, от няколко години изял много теленца и кончета на пастирите, които пашуват стоката си в балкана.

За първи път повалих вълк и съм много горд, каза д-р А. Тачов. Удовлетворен съм от слуката си, тъй като тормозеше от години хората в селата от двете страни на българо-македонската граница. Пастирите сега могат да си отдъхнат, каза още д-р Тачов.

Един от потърпевшите пастири от вълчите набези е Васил Гаврилов от гр. Рила, който пръв посрещна ловната дружинка пред къщата на бизнесмена от Благоевград Валери Николов, който отглежда крави и бикове във фермата си в Ново село и Васил работи при него. Пастирят беше много доволен при вида на убития вълк, който според него изял няколко теленца и кон от стопанството, за което се грижи.

Това бе много зян за газдата ми, а и мен ме тормозеше, тъй като не знаех кога пак ще нападне звярът, каза Васил и удари няколко пъти по муцуната вълка. Страхувах се и за живота си, тъй като в балкана съм сам и съм беззащитен, и за живота на стоката, тя е на моя отговорност. Трябва да се грижа хем за прехраната им, хем и да ги пазя от зверовете.

Дървеният предприемач Валери Николов даде символични 20 лв. на ловците за успешния излет и в знак на благодарност, че са спасили животните му от вълка.

След излета ловната дружинка на Логодаш се събра в хижата си в с. Клисура, където сложиха скарите, намятаха върху тях кюфтета, пържоли и, както си му е редът, вдигаха наздравици за бъдеща слука.

струма / ПЕТА Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Историята на Хачико - Предано старо куче очаква завръщането на стопанина си седем години след неговата смърт